Claes Beverlöv - stor i Kina

- 04/10/2009, 11:24 -

Den svenske talangen tog sin andra raka skalp i öst.

I juli gjorde Stockholm Shoots Claes Beverlöv proffsdebut i MMA. Fighten gick i Kinas största MMA-organisation, Art Of War, och Beverlöv vann mot hemmafavoriten Wang Sai på armlås i den andra ronden.

Och nu har han gjort det igen.

Förra helgen fightades Claes 20-åringen återigen på Art of War. Den här gången mot Zhang Li Peng och avslutet kom återigen på armlås i den andra ronden.

Nyheter24 tog tag i Claes efter hemkomsten och ställde lite frågor om fighten och framtiden.

Hur förberedde du dig för matchen?

– Jag tränade 12 pass i veckan inför den här matchen och den mesta träningen skedde på Sthlm Shoot. Jag sprangmycket intervaller och långa sträckorför att bygga upp konditionen och jagkörde många10 minuters sparringronder för att vänja miginför den här matchen, dåjag kände att jag blev väldigt trött förra gången!

Andra raka segern i Kina, hur känns det?

– Det kännsväldigt roligt och grymt kul att det gick vägen den här gången också. Jag trodde att den här matchen skulle bli svårare, men den kändes faktiskt mycket lättare.

Berätta lite om din motståndare och om matchen.

– Jag visste inte så mycket om min motståndare innan matchen. Jag hade inte sett någon video på honom så jag kunde inte studera hans stil direkt. Men jag visste att han var en Sandafighter med braBJJ och om jag inte minns fel hade han ett record på 5-1. Jag fick också höra från en kille som hade mött honom att han var ett fysmonster.

– Eftersom att jag inte hade sett honom på video eller något liknande så tog jag det rätt lugnt de första minuterna. Jag jabbade mycket och väntade och försökte läsa vad han ville göra.

– Till slut träffar jaghonom med en overhand-höger och han vobblar till och går nästan ner på knäna. Men han kommer snabbt upp och efter det jagade jag honom och fick in en rak höger och en vänsterkrok som han blir nerslagen på. Då kastar mig över honom och slår massor av slag och armbågar och trodde det var slut. Men han var en tuff kille och lyckades återhämta sig och vi åker utanför ringrepen och blir inflyttad in i mitten och på något vänster får han min rygg och sen är första ronden slut.

–Andra ronden börjar och han lyckades ta ner mig på backen och försöker hålla sig där och slår några slag. Men jag lyckades få in ett armlås och vinner. Tyvärr så råkade hans arm brytas av och jag hoppas att han får en snabb läketid och att han kommer tillbaka igen,han var en mycket trevlig kille.

Är du nöjd med din insats?

– Jag måste säga att jag är rätt nöjd och jag kände mig inte alls trött den här matchen. Kanske att jag skulle dragit upp tempot lite mer i början.

Hur var publiken?

– Publiken skrek och tyckte nog att det var en bra match gissar jag. Men självklart så vill kinesisk publik att min motståndare ska vinna då han också är kines och det är ju förståeligt.

Har du fått fler erbjudanden från organisationen?

– Ja det kan man säga att jag har fått, men inget som är klart än. Jag har fått rätt många erbjudanden från olika organisationer också men inget som är helt klart där heller.

Börjar du göra dig ett namn i Kina nu?

– Haha, kul att du frågor.Jadet tror jag, Jag får skriva autografer och folk vill ta kort med mig nästan hela tiden. Sen sticker jag ju ut lite eftersom båda mina motståndare har varit kineser och jag har lyckats vinna över båda med samma typ av lås.Det är ju självklart skitkul och ger nog en bra effekt på kinesiska fans hoppas jag.

Vad händer härnäst?

– Jag har gjort illa minhand i matchen och känner fortfarande av det, så jag har vilat hela den här veckan. När den har läkt sätter jag igång och tränar för fullt och börjar planera för nästa match.

När kommer vi få se dig på hemmaplan?

– Inom en snar framtid förhoppningsvis.

Din klubbkompis från Sthlm Shoot, Alexander Gustafsson, ska snart fightas i UFC. Vad tror du om hans chanser?

– Ja, det är nog skitkul för honom och han förtjänar det.Jag tror stenhårt på Alex. Han är en talang och kommer att köra över sina motståndare.

Skrivet av: