Overeem mot Thompson i Dream

Holländaren går två matcher på nio dagar. Tillbaka till Strikeforce 2010.


I november 2007 blev Alistair Overeem den förste tungviktsmästaren i Strikeforce. En titel han fortfarande inte försvarat.

Däremot har han hunnit med att gå fem MMA-matcher och tre K-1-fighter sedan dess. I år har han bland annat kvalificerat sig för K-1:s Grand Prix-final i december och väntas också delta på den nyårsgala som K-1 och Dream ska samproducera.

I helgen matchade Overeem i Holland, på Golden Glory, och besegrade Tony Sylvester via en giljotin i den första ronden och den 25:e är det dags för ännu en match i japanska Dream. Då mot britten James Thompson, som bara lyckats vinna två av sina senaste tio fighter. Ännu en promenadseger för Overeem är alltså att vänta.

Tillbaka i USA 2010.

Scott Cooker, grundare av Strikeforce, har tidigare sagt att Overeem kommer att försvara sitt bälte i slutet av februari, början av mars. Då troligen mot vinnaren i fighten mellan Brett Rogers och Fedor Emelianenko. Något som Overeems manager, Bas Boon, ser positivt på.

– Vill dom sätta Alistair mot Fedor så är det lugnt. Jag kan säga dig en sak. Alistair kommer att vara redo. Han kommer att fucka upp Fedor, säger Boon till MMAWeekly.

Overeem vs Sylvester

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!