Fedorkortet klart

Fedor, Rogers, Mousasi, Shields, Miller, Sokoudjou, Silva och Werdum klara för CBS-sändningen.


I november gör Fedor Emelianenko sin efterlängtade debut i Strikeforce. Matchen kommer att sändas på CBS och vara en av fyra matcher på ett fightkort, som på pappret, är ett av årets bästa.

– Vi ser fram emot att leverera en explosiv kväll med världsklass-MMA på CBS, säger Strikeforces vd, Scott Cooker.

I galans huvudmatch kommer Fedor att möte den obesegrade och hårtslående amerikanen Brett Rogers, som senast i juni besegrade UFC-veteranen Andrei Arlovski via knockout bara tjugo sekunder in i den första ronden.

På kortets enda titelmatch kommer mellanviktsbältet att stå på spel när supergrapplern, Jake Shields, kliver in i buren mot den oortodoxe Jason “Mayhem” Miller.

En av världens just nu hetaste fighters, Strikeforces lätt tungviktsmästare Gegard Mousasi, drog sig nyligen ur Dreams Super Hulk-turnering på grund av en skada. I turneringens semifinal skulle han ha mött UFC- och Pride-veteranen Rameau Thierry Sokoudjou, som istället fick ta sig an den gigantiske Bob Sapp. Nu är det klart att Mousasi och Sokoudjou-fighten blir av i Strikeforce istället. Dock kommer matchen inte att vara en titelfight.

Den fjärde matchen på huvudkortet går i tungvikt och där kommer brassen Fabricio Werdum att möta sin landsman, Antonio “Big Foot” Silva.

Strikeforce 7 november. Huvudkortet, CBS-sändningen.

Fedor “The Last Emperor” Emelianenko vs. Brett “The Grim” Rogers

Jake Shields vs. Jason “Mayhem” Miller (Titelmatch, mellanvikt)

Gegard “The Dreamcatcher” Mousasi vs. Rameau Thierry “The African Assassin” Sokoudjo

Fabricio “Vai Cavalo” Werdum vs. Antonio “Big Foot” Silva

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!