Lördag 23 Okt
Stockholm

Calzaghe vann sin 46:e raka fight

Walesaren Joe Calzaghe har efter femton år ännu inte förlorat. I natt besegrade han amerikanen Roy Jones Jr efter tolv blodiga ronder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Matchen mellan Joe Calzaghe och Roy Jones Jr gick på klassiska Madison Square Garden i New York. De båda boxarna hade efter en överenskommelse valt att inte använda sig av en promotor och istället själva arrangera fighten som blev en succé.

Efter de vänskapliga hälsningarna kom det igång på allvar. Redan i första ronden sänkte Jones Jr Calzaghe och där såg det länge ut som att walesaren slutligen skulle torska för första gången i sin 15 år långa karriär. Men Calzaghe reste och som han gjorde det. De resterande elva ronderna liknades vid en massaker när Calzaghe pressade Jones Jr till bristningsgränsen. Stor eloge till snart 40-årige amerikanenen som höll sin guard uppe till slutet. Domarna dömde enhälligt Calzaghe som vinnare och oomstridd mästare i supermellanvikt.

De över 14 000 på läktarna fick sedan höra Calzaghe berätta hur "överväldigad" han kände sig efter att ha gått en riktigt stor match för första gången i sin 45 matcher långa karriär.

– Det tog mig åtta år att få till den här matchen och jag har varit mer frustrerad än någon annan.

– Jag ville ville världen att jag alltid har varit en sann mästare. Ni trodde aldrig på att jag skulle kunna komma till USA och slå två stora legender som Bernard Hopkins och Roy Jones Jr, sa Calzaghe som ett svar på kritikerna som alltid tvekat på hans kapacitet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela