Förlust för Sverige i VM-genrepet

- 07/12/2008, 13:46 -

Sverige föll med 2-3 mot Ryssland i finalen i Rossija-turneringen. (TT)

Det blev förlust i den sista landskampen inför bandy-VM på hemmaplan i slutet av januari. Det var i finalen i Rossija-turneringen i Novosibirsk som svenskarna fick se sig besegrade av Ryssland, trots att man ledde med 1-0 i paus.

– Vi hade lägen att kvittera i slutet, men totalt sett var Ryssland bättre i dag, säger förbundskapten Anders Jakobsson, som fick se anfallarna Daniel Andersson och Patrik Nilsson göra de svenska målen, till bandyförbundets hemsida.

Jakobsson var på det stora hela nöjd med turneringen, trots att den slutade med förlust mot det lag som tre gånger om snuvat Sverige på VM-guldet.

– Vi har trots finalförlusten gjort mycket bra saker i turneringen. Spelmässigt ser det bra ut och vi har bara släppt in två spelmål, säger han.

Matchen på söndagen såg dock till en stund ut att överskuggas av en skada på backen Olov Englund, som fick en boll på näsan och bröt näsbenet. Men efter att en blodig Englund tagits om hand var han tillbaka i spel redan efter en kvart.

– Otroligt imponerande inställning av Olov. Han tog på sig en hjälm med galler och åkte ut och körde igen, säger Jakobsson.

Skrivet av: