Pacquiao vs Cotto: Invägningen

Kan Cotto stoppa den ostoppbare?


Las Vegas. Efter övertygande vinster mot Oscar de la Hoya och Ricky Hatton var de flesta överens om att Filippinernas stolthet Manny Pacquiao var boxningens bäste pound for pound. Och med en Floyd Mayweather Jr. tillbaka på banan väntar alla på superfighten dem emellan.

Men en som vill annat är Puertorikos stolthet, Pacquiaos motståndare Miguel Cotto, som med 34 vinster i bagaget (27 KOs), och endast en förlust i sin karriär kan hota vem som helst. Dessutom har Cotto ett av boxningsvärldens största hjärtan och en vilja av stål.

Natten mot söndag svensk tid är det då dags att se om Pacquiao är redo för historieböckerna. En vinst mot Cotto, mästaren i WBO:s welterviktsdivision, skulle ge Pac-Man hans sjunde titel, i sju olika viktklasser, och därmed göra honom historisk.

Pacquiao har 49 segrar (37 KOs) och tre förluster i sin karriär och har helt klart en fördel mot den större Cotto när det kommer till snabbhet.

– Det här är den viktigaste fighten i min karriär, säger Pacquiao och fortsätter. Om jag vinner så är det historiskt både för boxnigen och för Filippinerna.

Miguel Cotto vägde in på 145 lbs (65,77 kg) och Manny Pacquiao vägde in på 144 lbs (65,31).

Video från invägningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Cotto vs Pacquiao