Pacquiao årets fighter

"Pac-Man" framröstad som nummer ett.


2008 bröt Georges St. Pierre ny mark när han blev den förste MMA-fighter någonsin att bli nominerad i ESPY Awards.

I år var två MMA-fighters nominerade i Best Fighter-klassen, UFC-mästarna Lyoto Machida och Anderson Silva. De två övriga nominerade var boxarna Manny Pacquiao och Shane Mosley .

Den som till sist tog hem en ESPY var Manny ”Pac-Man” Pacquiao. Den filippinske fightern har under de senaste året både avslutat Oscar De La Hoya och britten Ricky Hatton och anses av många vara den bäste pound for pound-boxaren i dag.

ESPY Awards är en välrenommerad tillställning som skapades 1993 av sportkanalen ESPN. Vinnarna röstas fram av fans och experter. Några av årets pristagare var basketstjärnan LeBron James, hockeygeniet Sidney Crosby och världens snabbaste man, Usain Bolt.

Manny Pacquiao är omåttligt populär på Filippinerna där han också startat en politisk karriär. Dessutom rankar Forbes Magazine Pac-Man som världens sjätte bäst betalde idrottsman och Times Magazine rankar honom som en av världens 100 mest inflytelserika personer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.