Button hoppar av glädje

Jenson Button är närmast lyrisk över att Silverstone kommer att få arrangera GP-tävlingar även framöver. ”Jag älskar att köra där”, säger britten.


Under gårdagen skrev vi om att Silverstone kommer att vara kvar på formel 1-kalendern under många år framöver, detta sedan representanter för banan kommit överens med F1-bossen Bernie Ecclestone om ett kontrakt som sträcker sig 17 år framåt. En som gillar det är britten Jenson Button.

- Jag är så glad över att de lyckats komma överens och det är inte ett ettårskontrakt heller, det sträcker sig många år framåt vilket är mycket bra nyheter, säger Button enligt nyhetsbyrån Ananova.

- Oavsett vart det hade varit i England så behöver vi ett brittiskt Grand Prix och jag är mycket lycklig över att det kommer att äga rum på Silverstone eftersom det är en bana som jag älskar att köra och jag har många lyckliga minnen därifrån.

Silverstone ska göras om lite eftersom man även kommer att köra Moto GP där, men Button är bara glad att man blir kvar på den äldsta banan på F1-kalendern.

- Det är en av mina favoritbanor och jag har den väldigt nära hjärtat. Killarna har gjort ett mycket bra jobb för att se till att den är kvar på kalendern.

- Det är också så mycket historia på Silverstone, och jag längtar tillbaka dit eftersom de brittiska fansen stöttar en så mycket, inte bara de brittiska förarna men utan Formel 1 som helhet.

Lewis Hamilton, som nästa säsong får sällskap av Button i McLaren, är lika glad han.

- Det är fantastiskt att Storbritanniens Grand Prix är kvar på kalendern under 2010 och det är kanon att tävlingen kommer att hållas på Silverstone, säger han.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!