Kenny Florian
Kenny Florian - Foto: Eric Jamison

Kenny Florians pånyttfödelse

Kenny Florian berättar om sin träning inför UFC 107.


Redan inför matchen mot BJ Penn vid UFC 101 valde Kenny Florian att komplettera träningen han fick hos Mark Dellagrotte på Sityodtong i Boston med tid i Montreal hos Georges St-Pierres tränare Firas Zahabi.

Denna förändring resulterade i en undermålig prestation från Florian i jämförelse med tidigare framträdanden och han förlorade matchen via submission (rear-naked choke) i fjärde ronden. Efter förlusten bröt Florian med sin tränare Dellagrotte, som han hade haft vid sin sida under större delen av sin MMA-karriär, och valde att istället låta sin bror Keith och Zahabi träna honom.

Kenny Florian kommer i helgen att gå match på UFC 107 mot den långhårige och hårt arbetande Clay "The Carpenter" Guida och då väcks frågan om hur Florian ser på den förändring han gjorde.

Florian menar i en intervju att mästaren Georges St-Pierre är bra av en anledning och att tränaren Firas Zahabi är en stor del i hans framgång. Florian anser att Zahabi är den smartaste tränaren inom MMA och att andra tränare ligger flera år bakom. Florian beskriver att hans kropp har förändrats sedan flytten och att han är större, starkare och snabbare än någonsin och han beskriver upplevelsen som en pånyttfödelse.

På natten mot söndag svensk tid har Kenny Florian 15 minuter att visa denna förändring. 

MMA
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!