1 av 2
- Foto: karo-parisyan.com
2 av 2
- Foto: karo-parisyan.com

Parisyan talar ut

Karo Parisyan pratar om problemen som fick honom sparkad från UFC.


I en känslomässig intervju med MMAjunkie ger Karo Parisyan en del ytterligare svar kring vad som egentligen hände inför UFC 106. Då drog sig den tidigare topprankade Parisyan ur matchen mot Dustin Hazelett dagen före invägningen. Händelsen fick Dana White att riva Parisyans kontrakt.

Ryktena kring skälen bakom avhoppet var också många, särskilt med tanke på Parisyans historia av psykisk ohälsa samt missbruk av smärtstillande.

- Du måste känna mig och veta om all den stress jag går igenom och all skit som händer i min familj. Jag älskar min familj, men det är så mycket press att ta hand om dem. Ibland blir det roliga ditt arbete och då måste du göra ett jobb för att försörja din familj.

I intervjun kommer Parisyan flera gånger tillbaka till den press han kände av att vara den som försörjde sin familj genom något som länge var en hobby. När MMA blev hans yrke blev han istället tvungen att vinna för att fortsätta tjäna pengar.

Tidigare problem

Redan inför matchen mot Yoshiyuki Yoshida UFC 88 hade ångesten blivit så stark att han lämnade återbud nära inpå matchen.

Lägg till avstängningen han fick efter att han testat positivt för smärtstillande preparat efter matchen mot Kim Dong-Hyun i januari. Den avstängningen kom också att hänga över honom inför matchen mot Hazelett då han hade böter på 32 000 dollar att betala innan han kunde få tillbaka sin licens.

- Allt var bara hemskt, jag kunde inte andas eller göra någonting. Jag var i en dålig finansiell situation och kommissionen sa att jag var tvungen att få tillbaka min licens.

Däremot menar Parisyan att han aldrig varit beroende av smärtstillande. Utan att han precis som många andra fighers tvingas använda det för att de har ont.

- Allting hände på samma gång och det blev för mycket. Vad som än hände så försöker jag ta tag i allt det, alla enskilda problem.

Han säger sig också förstå hur han svek UFC och fansen samt att han inte räknar med en ny chans där, men att det han vill är att fightas igen.

UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!