Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dana White tänker hoppa

- 16/12/2009, 00:31 -

Isaac Brekken

Dana White förbereder sig för ett base jump

I samband med promotionarbetet inför UFC 100 deklarerade UFCs vd Dana White att om försäljningen av pay-per-views för galan översteg 1,5 miljoner köp så skulle han genomföra ett så kallat base jump från Mandalay Bay i Las Vegas. När siffrorna blev klara efter galan stod det klart att försäljning uppnått 1,6 miljoner. Dana White har nu berättat att han tränar med en av de bästa base jumpers i USA och att han har för avsikt att hålla sitt löfte.

- Så går det när jag öppnar min stora käft. Jag visste inte att vi skulle lyckas sälja så bra. Så jag sa att jag skulle göra det och nu kommer jag att göra det.

Det Dana White har för avsikt att genomföra är mycket farligt och en studie från 2007 hävdar att 1 av 2317 hopp leder till döden och att denna form av fallskärmshoppning medför fem till åtta gånger högre risk för skada eller död än vanlig fallskärmshoppning .