Jon Olsson slutade tvåa på Stadion

- 22/11/2008, 21:52 -

Till skillnad från färra gången stod han på benen och slutade tvåa. (TT)

Efter en misslyckad King of Style-tävling i fjol - en niondeplats efter fall - blev lördagens freestyletävling på Stockholms stadion en roligare upplevelse. Jon Olsson stod på benen och slutade tvåa.

Olsson testade ett nytt trick i första hoppet av tre. Han kallar det Olsson flip och testet slog väl ut. Efter första omgången var Olsson på en andra plats.

– Jag var sjukt nervös inför hoppet men det gick över förväntan, säger han till TT.

Jag har ätit dåligt hela dagen men det verkar som om jag presterar bättre ju mer nervös jag är och ju mer press jag har.

Han var lite osäker på hur tävlingen skulle gå för hans del, eftersom han även satsar på alpint den här säsongen, och kombinationen osäkerhet, meniskoperation för två månader sedan samt hemmaplan var kanske inte de bästa.

Desto skönare nu när tävlingen är över med ett bra facit i hand.

Efter andra hoppet var svensken i ledning men efter tredje hoppet fick han se norrmannen P K Hunder passera. Olsson var trots det otroligt nöjd med sin kväll.

Är det någon jag ska få stryk av är det P K. Han är enormt trevlig och enormt duktig.

Tidigare på lördagen avgjordes världscupen i snowboard på Stadion. Chris Sörman slutade på andra plats i Big Air-tävlingen som finländaren Janne Korpi vann.

– Det känns jätterättvist och jätteskönt, sade svensken till SVT.

Sörman har tidigare varit som bäst sexa i världscupen, då i halfpipe.

Skrivet av: