Laurell klar för VM-final

Anna Laurell är klar för sin tredje VM-final i boxning. I semifinalen slog hon ungerskan Anita Ducza med 8-2.


Anna Laurell är klar för sin tredje VM-final i boxning. I semifinalen slog hon ungerskan Anita Ducza med 8-2.

– Det var en fantastisk dag på jobbet. Jag höll ihop det så bra och boxades precis som jag ville, säger Laurell i telefon från Ningbo i Kina.

Laurell har mött Ducza många gånger. Laurell slog ungerskan i VM-finalen 2001, när hon tog sitt första VM-guld, och har aldrig förlorat mot henne i något mästerskap.

–Det känns lite kluvet när man möter någon man mött många gånger. Jag vet hur jag ska boxas mot henne samtidigt som hon vet hur hon ska göra mot mig. Men i dag var jag lite rappare och lite bättre.

Tagit guld tidigare

Anna Laurell har tagit två VM-guld tidigare, 2001 och 2005, och på lördagen kan hon ta sitt tredje. I finalen i 75-kilosklassen väntar kinesiskan Li Jinzi.

Laurell förlorade mot henne i en turnering i Istanbul i våras.

– Det blir en tuff fight med mycket nervositet, men samtidigt ska det bli väldigt roligt. I dag var det mer en måste-match eftersom jag var bättre på papperet, men i morgon kan jag bara gå ut och ha kul.

– Jag måste ha samma fokus som i dag, men lite högre tempo och ha kontroll på fötterna. Jag ska ge allt. Jag har mycket positiv energi i kroppen.

De andra två svenskorna som gick semifinal, Jenny Hardingz och Klara Svensson, förlorade sina matcher och får därmed brons. 48-kilosboxaren Hardingz förlorade mot fransyskan Sarah Ourahmoune med 0-8. Den förkylda svenskan låg under med 0-4 inför sista ronden och tog lite risker för att försöka att vända poängunderläget. I stället fick fransyskan in flera träffar.

Ryska slog Svensson

Klara Svensson förlorade sin match i 63-kilosklassen mot ryskan Ljubov Lopatina med 5-8.

–Klara ledde efter första ronden men sen kom ryskan tillbaka och det stod 5-5 inför tredje ronden. Förlusten är inte så mycket att säga om - ryskan fick in fler träffar i slutet, säger landslagsledaren Erik Bredler.

Svensson, som tog silver i VM för två år sedan, får därmed nöja sig med brons i VM i Kina. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.