Onsdag 1 Dec
Stockholm

Sandell förföljdes av sitt ex

Damboxningens affischnamn Åsa Sandell avslöjar sitt USA-liv med dödshot och förföljelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Expojkvännen reser sig upp. Han kastar väskan med full kraft, lutar sig över och skriker: "Nu åker jag i fängelse - jag ska banka skiten ur dig". Då flydde förra boxningsstjärnan Åsa Sandell, 41, från det okända livet i USA tillbaka till Sverige.

I sin nya bok "Bakom garden" avslöjar svensk damboxnings största affischnamn under flera år den psykiska smärtan hon utsattes av sin amerikanske expojkvän Rick.

Trots förföljelse och dödshot, vägrade hon att anmäla honom.

"Jag vill inte göra någon anmälan. Jag försöker andas", skriver hon i boken.

Hon mådde då så dåligt efter att förhållandet tog slut att hon fruktade för sitt liv. Visserligen blev hon aldrig slagen, men hon fick leva konstant med rädslan.

Expojkvännen fick till slut tag i henne svenska telefonnummer och var ett tag beredd att lämna USA för att ta upp jakten på henne.

"Han meddelar att han kommer att vänta utanför min lägenhet i Malmö. Alltså vågade jag inte bo där. Jag känner mig både rädd och löjlig när jag försöker kalkylera oddsen för att han ska hitta mig och döda mig", skriver Sandell i boken.

Till slut bestämde han sig för att skrota den detaljerade hämdplanet och lämna Sandell och hennes familj i fred, vilket han skrev i ett brev, som han avslutade med orden "Jag förlåter dig".

Åsa Sandell började boxas i motionssyfte som 28-åring och fortsatte senare med en proffskarriär som kryddades med den stora sammandrabbningen mot Mohammad Alis dotter Laila Ali 2005.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela