1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

Traderykten stör inte tjeckernas stjärna

Tomas Vokoun har varit en av NHL:s bästa målvakter de senaste månaderna. Trots det riskerar han att bli tradad av sin klubb Florida Panthers.


Klubbledningen gick alldeles inför OS-uppehållet ut med ett offentligt brev till fansen där man mer eller mindre utlovade stora förändringar i form av trader och spelaromsättning. Efter tio år utan slutspelshockey vill man ha till en drastisk förändring.

En spelare som ligger i farozonen att få lämna klubben är den 33-årige Tomas Vokoun - förutsatt att han väljer att häva sin no trade-klausul.

Det kan tyckas vara jobbigt att åka på ett OS med ett sådant moln hängandes över huvudet, men Vokoun säger till South Florida Sun-Sentinel att han inte låter sig påverkas av ryktena.

- Helt ärligt har jag inte ens tänkt på det. Just nu spelar jag här. Jag trivs att bo här, gillar omklädningsrummet. Vi har en bra grupp med killar. Om något sådant där dök upp får jag hantera det då. Och helt ärligt har jag inte ens tänkt tanken än. Allt beror på vilka omständigheter det skulle handla om. Men det är bara hypotetiskt, om det ens sker, säger Tomas Vokoun.

Den tjeckiske förstakeepern går mot sin bästa NHL-säsong till dags dato. På 51 matcher med Florida har han släppt in 2,36 mål per match och har en räddningsprocent på 93,1.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!