1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Hellner tror mycket på "Teo"

OS-guldmedaljören Marcus Hellner tror på den inhoppande doldisen Teodor Peterson inför lagsprinten. ”Kul för Teo som kommer in, jag tror mycket på honom”, säger Hellner.


Marcus Hellner gjorde succé på 30 kilometer skiathlon och tog OS-guld. Nu ska succén upprepas fast i lagsprinten. Tyvärr har Emil Jönsson insjuknat och doldisen Teodor Peterson ersatt, men Hellner är lugn.

- Jag var och körde lite växlingar med "Teo" och kollade igenom sprintbanan lite grann, säger OS-stjärnan till Expressen och fortsätter:

- Det är tråkigt för Emil, har har ju sett fram emot det här väldigt mycket och han hade ju en sådan jäkla revanschlust efter sprinten. Men samtidigt så är det kul för "Teo" som kommer in och jag tror mycket på honom, han är stark och har stor vilja och tar för sig. Jag tyckte det kändes riktigt bra när vi diskuterade lite grann och gick igenom loppet.

Hellner medger för Expressen att att det kanske är ”en lite mindre chans”, men vägrar att kasta in handduken.

- Mycket kan hända och, som sagt, "Teo" är stark och gör vi ett bra jobb så har vi fortfarande chans på medaljerna.

I lagsprinten ingår, förutom Hellner och Peterson, Charlotte Kalla och Anna Haag. Kalla och Hellner kör lite överraskande de första sträckorna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!