Måndag 19 Apr
Stockholm

Stenson på väg mot en överlägsen seger

Den långe svensken har en ledning på hela åtta slag inför sista rundan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Henrik Stenson befäste i går sin ledning i Nedbank Golf Challenge i Sun City. Han följde upp sin 63-runda från första dagen med en 65:a. Nu leder han inför sista rundan med hela åtta slag före en annan svensk, hans World Cup-partner Robert Karlsson som gick runt på 67 slag i den sydafrikanska värmen. En så stor ledning har Stenson aldrig upplevt innan.

– Jag har vunnit många turneringar när jag varit i ledning, men en sådan stor ledning har jag aldrig haft. Nu ska jag övertala mig själv att alla slag är viktiga.

Stenson kommer att gå den sista rundan tillsammans med polaren Robert Karlsson.

– Det ska bli väldigt kul med Robert i morgon (läs i dag) därför att han haft ett fantastiskt år. Men jag är övertygad om att han kommer försöka pressa mig tidigt, skojade Stenson under presskonferensen som hölls i Gary Player Country Club.

Den som närmast hotar en svensk dubbel är sydafrikanen Rory Sabbatini. Men då krävs det ett under då han är hela elva slag bakom Stenson.

Vinnaren i Sun City får hela tio miljoner. Tvåan belönas med cirka hälften. Tar svenskarna hem de två första placeringarna så har de tillsammans vunnit hem 28 miljoner kronor under bara en vecka då segern i World Cup gav Stenson och Karlsson tretton miljoner att dela på. Det betyder en lön på 324 kronor - sekunden.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela