Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Christian Olsson närmare slutet

- 04/01/2009, 19:20 -

Friidrottaren har helt tappat motivationen - tvingas ställa in inomhusträningen.

Christian Olsson hänger med huvudet. Hans eventuella comeback drar ut på tiden och nu är det klart att det inte blir någon inomhusssäsong för honom. Och det är inte lårskadan, som han ådrog sig i samband med DN-galan sommaren 2008, som stoppar honom, utan motivationen som tryter.

– Jag har pratat med Christians tränare Yannick (Tregaro) och hans läkare Leif Swärd och båda tycker att han gör bäst i att ta det lugnt och satsa på att komma tillbaka till sommaren, säger landslagsläkaren Thomas Eriksson, till eurosport.se.

Olssons manager Daniel Wessfeldt hade tidigare under hösten hoppats på en comeback, men nu är det definitivt att det inte blir så.

Förbundskapten Stefan Olsson räknar nu helt ut Christian Olsson inför inomhus-EM i Turin.

– Det låter som ett förnuftigt beslut. Christan tar det vecka för vecka och ingår inte i mina planer, säger Olsson.

Det är dock inte lårskadan som spökar.

– Hans lårskada är inget som stoppar honom från att tävla längre, utan det viktiga är att han hittar motivationen igen. Christian har ju i stort sett vunnit allt som går att vinna och det enda som återstår är att hoppa över 18 meter och slå ett nytt världsrekord. Det är naturligt att Christian ifrågasätter vad han håller på med efter de skador han har ådragit sig, säger Thomas Eriksson till eurosport.se.

Skrivet av: