Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Sverige slog ryssen i straffrysare

Sport | 21/01/2009 21:54

Det stod 2-2 vid full tid. Och straffar fick till slut avgöra dramatiken.

Det stod 2-2 vid full tid.

Straffar fick avgöra - vilket lag som kommer att bli etta i gruppen och därmed slipper Finland i semifinal.

Det blev Sverige som gick segrande ur straffdramatiken. Det krävdes sex straffomgångar innan Jurij Pogrebnov sköt utanför och Sverige stod som segrare med 4-3 i straffläggningen.

I matchen på Zinkensdamm i Stockholm var Ryssland bäst inledningsvis. Michail Svesjnikov gjorde både 1-0 och 2-0 i första halvlek. Den svenska reduceringen till 1-2 kom genom Christoffer Edlund efter drygt en halvtimmes spel.

I andra halvlek tog Sverige över spelet och kvitteringen kom på hörna efter 60 minuter. Joakim Hedqvist hittade rätt med ett lågt skott.

Ryssland forcerade på slutet men 2-2 stod sig.

– Vi gör en riktigt bra match. Bra defensiv och vi spelar en bra anfallsbandy. Underbart att vara på Zinken, säger målvakten Andreas Bergwall till SVT.

Finland utklassade Kazakstan med 8-1 och blir grupptrea före Kazakstan. Därmed är det upplagt för semifinaler mellan Sverige och Kazakstan samt Ryssland och Finland trots att en gruppomgång återstår.

Skrivet av: