Stockholm

Phelps gör inte om Peking

Simmarfantomen kommer inte försöka göra om det han presterade i Peking-OS.


Läs mer

Michael Phelps anses tillsammans med Usain Bolt vara 2008 års idrottsman. Med åtta guld och sju världsrekord i Peking-OS raderade han Mark Spitz gamla mästarstycke från 1972 och skrev för alltid in sig i den olympiska historien. Men bedriften tog på krafterna och nu berättar han att han inte kommer försöka göra om konststycket i London 2012.

– Jag kommer aldrig simma åtta distanser i en stor tävling igen, säger Phelps enligt Telegraph.

Amerikanens åtta guld i somras betyder inte bara flest guld på ett OS, utan också flest guldmedaljer i OS-historien. 14 stycken har det blivit så här långt. Nu vill dock Phelps känna på lagandan lite mer än han gjort hittills i karriären.

– Jag kommer få mer tid till att upptäcka det andra. Som att heja på de andra simmarna till exempel. Du vet, jag har inte fått uppleva det sedan, typ, 2001 vid mitt första världsmästerskap. Att vara mer som en del av laget.

Inställningen han kommer ladda upp med inför London kommer ge honom möjlighet att uppskata spelen mycket mer än han gjorde i Peking då han i stort sett var tävlade varenda dag.

– När du simmar så där många distanser är allt du gör att äta, sova, simma, äta, sova, simma, äta, sova, simma. Man kan aldrig stå i publiken, förklarar Phelps.

Årets framgångar har lett till en skörd av hyllningar till simmaren. Förutom alla tävlingsguld världen runt blev han dessutom prisad med den ansedda tidningen Sports Illustrateds pris för "Sportsman of the Year for 2008", vilket är mycket prestigefyllt.

Sammanfattning av Michael Phelps åtta guld i Peking-OS

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.