Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lundquist tappade taktiken

Sport | 24/01/2009 18:02

Jens Lundquists tappade det mesta i sista seten.

Jens Lundquists förhoppningar om en framskjuten placering i Danish open i pingis grusades i åttondelen.

I herrdubbel är bronsmedaljörerna från EM, Jon Persson och Robert Svensson, på nytt i semifinal i en stor turnering.

– Jens ville för mycket och tappade taktiken i de sista seten. Hade han haft tålamod och fortsatt som i de fyra första hade han vunnit, sade förbundskapten Erik Lindh.

Jens, rankad 52 i världen mötte rumänen Adrian Crisan, som är 28:a i världen. I de fyra första seten och en bit in i femte kunde man inte tro att Jens var den lägre rankade. Han spelade fantastisk pingis - rörde sig föredömligt, varierade spelet och kom i överläge hela tiden mot Crisan, som tvingades till chansartade returer.

Jens gick fram till 3-1 i set och vägen låg öppen för kvartsfinal.

– Jag hade lika väl kunnat vinna med 4-0, men det hjälper förstås inte mycket nu, sade Jens Lundquist uppgivet.

Tyvärr tappade Jens sitt spel och successivt hämtade rumänen in underläget varpå denne avgjorde enkelt i skiljeset mot den närmast uppgivne svensken.

Jon Persson och Robert Svensson gick till semifinal, vilket på nytt är ett kvitto på att Sverige här har ett gångbart internationellt dubbelpar. Senast tog de brons på EM i höstas.

– Vi spelar bra tillsammans, följer upp varandras returer och stöttar varandra positivt hela tiden, kommenterade Jon Persson.

Deras spel är inte komplicerat utan taktiskt och disciplinerat. Tämligen enkelt manövrerade de ut danska paret Michael Maze och Kasper Sternberg i kvarten.

Skrivet av: