Jo - Tsonga slog ut Blake

Fransmannen vann sluggerduellen över Blake tack vare få tappade gem.


En av de absoluta höjdarna i Australian Opens åttondelsfinaler var bombduellen mellan Jo-Wilfried Tsonga och James Blake. De hårdslående spelarna är likvärdig i såväl storlek och styrka som ren talang. Och de gjorde ingen besviken. De stenhårda slagen ven i skyn och det som till slut skilde spelarna åt var deras förmåga att hålla sin egen serve.

Blake inledde både första och andra set med att tappa egen serve omgående. Därefter höll krigarna sina servegem hela vägen vilket gjorde att de två första seten skrevs till 6-4, 6-4 till Tsonga. I tredje set skulle Blake börja serva igen, och nu hade han lärt sig läxan. Serven höll och så småningom lyckades amerikanen också bryta Tsongas serve vilket gav honom möjlighet att ta matchen ett steg längre. Men fransmannen var hetare för dagen och bröt tillbaka något senare innan han i det kommande tiebreaket var överlägsen.

Vinst i tre raka set för Tsonga var inte vad åskådarna hade väntat sig, men 23-åringen har uppenbarligen en förmåga att pricka formen perfekt till veckorna i Melbourne. Förra året gick han som bekant till final. Nu är han ett steg närmare att göra om det.

I inledningen av tredje set avbröts matchen under tio minuter. 26 januari är Australiens nationaldag vilket bjöd både spelare och publik på en hejdundrande fyrverkerishow utanför arenan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

1 timme sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

2 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.