Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jo - Tsonga slog ut Blake

- 26/01/2009, 14:07 -

Fransmannen vann sluggerduellen över Blake tack vare få tappade gem.

En av de absoluta höjdarna i Australian Opens åttondelsfinaler var bombduellen mellan Jo-Wilfried Tsonga och James Blake. De hårdslående spelarna är likvärdig i såväl storlek och styrka som ren talang. Och de gjorde ingen besviken. De stenhårda slagen ven i skyn och det som till slut skilde spelarna åt var deras förmåga att hålla sin egen serve.

Blake inledde både första och andra set med att tappa egen serve omgående. Därefter höll krigarna sina servegem hela vägen vilket gjorde att de två första seten skrevs till 6-4, 6-4 till Tsonga. I tredje set skulle Blake börja serva igen, och nu hade han lärt sig läxan. Serven höll och så småningom lyckades amerikanen också bryta Tsongas serve vilket gav honom möjlighet att ta matchen ett steg längre. Men fransmannen var hetare för dagen och bröt tillbaka något senare innan han i det kommande tiebreaket var överlägsen.

Vinst i tre raka set för Tsonga var inte vad åskådarna hade väntat sig, men 23-åringen har uppenbarligen en förmåga att pricka formen perfekt till veckorna i Melbourne. Förra året gick han som bekant till final. Nu är han ett steg närmare att göra om det.

I inledningen av tredje set avbröts matchen under tio minuter. 26 januari är Australiens nationaldag vilket bjöd både spelare och publik på en hejdundrande fyrverkerishow utanför arenan.

Skrivet av: