Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer och Berdych sluggade vilt

Sport | 25/01/2009 15:45

Schweizaren Roger Federer gick vidare till kvartsfinalen efter en långkörare i morse.

Roger Federer fick sig en rejäl chock när han i morse ställdes mot tjecken Tomas Berdych på Rod Laver Arena i Melbourne. Schweizaren var, trots setsiffrorna, chanslös i de två första seten mot en Berdych som gick ut stenhårt. Publiken trodde inte sina ögon.Var en av förhandsfavoriterna, Roger Federer, på väg ur Australian Open innan kvartsfinalen ens spelats? Knappast.

Som vanligt bet den elegante Federer ihop, svarade på Berdych styrketennis och tog sig tillbaka in i matchen. Och snart var han även ikapp och förbi.

– Jag kände efter en hemsk första set att den här matchen förmodligen skulle bli en femsetare. Väl i skiljeset blir det mentala avgörande, och då ser jag mig alltid som favorit. Jag hade bestämt mig och trodde på mig själv, sa Federer på presskonferensen efter matchen.

Matchen femte och avslutande set blev en lätt promenad för världstvåan Federer. Berdych pressade Federer så länge han kunde men i den femte var han slutkörd och Federer kunde enkelt pricka in segerbollarna. Nu blir det en kvartsfinal mot argentinaren Juan Martin Del Potro i Australien Opens Grand Slam.

Se när Federer avgör matchen

Skrivet av: