De vita flaggornas natt

Tre uppgivna matcher i nattens Australian Open. Solen sätter sina spår.


Nattens åttondelsfinaler i Melbourne kom att handla om smärta. I skrivande stund har tre av sex matcher avbrutits på grund av att ena parten varit tvungen att kasta in handduken. Värmen skördar verkligen sina offer.

Det helfranska mötet mellan Gael Monfils och Gilles Simon hade nått tredje sets slut då Monfils gav upp. Servefantomen klagade på smärtor i handleden och kände sig inte förmögen att fortsätta. Till publikens besvikelse tvingades han vifta med den vita flaggan och Simon, som vid avbrottet ledde med 2-1 i set, fick nu en lättare resa än tänkt till kvartsfinalen mot Rafael Nadal.

På damernas sida blev endast 50 procent av matcherna färdigspelade. Värst för alla måste det helt säkert ha känts för Victoria Azarenka. Bulgariskan ledde med 1-0 i set och såg ut att skaka andraseedade Serena Williams när hon var tvungen att ge upp. Anledningen var yrsel, med all sannolikhet framkallad av hettan som uppstår på banan dagtid i Melbourne. I en flod av tårar tvingades Azarenka vinka till publiken och lämna årets Australian Open.

Serena Williams får nu möta Svetlana Kuznetsova som på ett liknande sätt avancerade till kvarten. I mötet med kinesiskan Jie Zheng ledde ryskan med 4-1 i första set då asiatiskan inte kunde fortsätta spela. Ännu ett offer hade skördats och debatten kring huruvida det verkligen är hälsosamt att spela under de förutsättningar som råder i Melbourne i januari kommer fortsätta.

Förhoppningsvis innebär kvartsfinalerna att vi inte behöver se fler utmattade spelare då de flesta matcher nu kommer spelas under de betydligt behagligare kvällarna.

Gael Monfils slår in en stenhård rak forehand

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.