De vita flaggornas natt

Tre uppgivna matcher i nattens Australian Open. Solen sätter sina spår.


Nattens åttondelsfinaler i Melbourne kom att handla om smärta. I skrivande stund har tre av sex matcher avbrutits på grund av att ena parten varit tvungen att kasta in handduken. Värmen skördar verkligen sina offer.

Det helfranska mötet mellan Gael Monfils och Gilles Simon hade nått tredje sets slut då Monfils gav upp. Servefantomen klagade på smärtor i handleden och kände sig inte förmögen att fortsätta. Till publikens besvikelse tvingades han vifta med den vita flaggan och Simon, som vid avbrottet ledde med 2-1 i set, fick nu en lättare resa än tänkt till kvartsfinalen mot Rafael Nadal.

På damernas sida blev endast 50 procent av matcherna färdigspelade. Värst för alla måste det helt säkert ha känts för Victoria Azarenka. Bulgariskan ledde med 1-0 i set och såg ut att skaka andraseedade Serena Williams när hon var tvungen att ge upp. Anledningen var yrsel, med all sannolikhet framkallad av hettan som uppstår på banan dagtid i Melbourne. I en flod av tårar tvingades Azarenka vinka till publiken och lämna årets Australian Open.

Serena Williams får nu möta Svetlana Kuznetsova som på ett liknande sätt avancerade till kvarten. I mötet med kinesiskan Jie Zheng ledde ryskan med 4-1 i första set då asiatiskan inte kunde fortsätta spela. Ännu ett offer hade skördats och debatten kring huruvida det verkligen är hälsosamt att spela under de förutsättningar som råder i Melbourne i januari kommer fortsätta.

Förhoppningsvis innebär kvartsfinalerna att vi inte behöver se fler utmattade spelare då de flesta matcher nu kommer spelas under de betydligt behagligare kvällarna.

Gael Monfils slår in en stenhård rak forehand

Skrivet av:

Senaste nytt

Efter tunga starten – Sverige långt efter Norge

1 timme sedan

Skadades i stenattack – nu får guldhjälten sparken

2 timmar sedan
Lyon ligger sist i franska ligan. Nu väljer storklubben att agera – och sparkar huvudtränaren Fabio Grosso. Det uppger klubben på sin webbplats.

Profilen känner med ryska stjärnan: "Oskyldig"

3 timmar sedan
Stornationen Ryssland missar på nytt ett handbollsmästerskap på grund av landets invasionskrig i Ukraina. Svenska stjärnan Jamina Roberts lider med sin lagkamrat Anna Vjachireva – ansedd som världens bästa spelare. Hon är ju en oskyldig människa i allt det här.

Succétränaren om ryktena: "Kan hantera det"

3 timmar sedan
När han tog över låg Bayer Leverkusen näst sist i tabellen. Ett år senare leder klubben Bundesliga – vilket har gjort Xabi Alonso till ett av de hetaste tränarnamnen i Europa. Vi var optimistiska, men kanske inte så här optimistiska, säger han om succén.

Kan lämna Bajen efter guldsuccén: "Bra alternativ"

idag 13:02
Efter gulddubbeln med Hammarby kan det vara dags för Madelen Janogy att pröva vingarna utomlands igen. Anfallsstjärnan har flera anbud på bordet. Vi går igenom alla olika alternativ, säger 28-åringen inför landslagets ödesmatch i Nations League.

Sveriges ras: Sämsta placeringen på sju år

idag 11:48
De svenska fotbollsherrarna rasar på världsrankningen. På Internationella fotbollsförbundet Fifas senaste lista tappar Sverige tre platser: från 23:e till 26:e plats.