Stockholm

De vita flaggornas natt

Tre uppgivna matcher i nattens Australian Open. Solen sätter sina spår.


Läs mer

Nattens åttondelsfinaler i Melbourne kom att handla om smärta. I skrivande stund har tre av sex matcher avbrutits på grund av att ena parten varit tvungen att kasta in handduken. Värmen skördar verkligen sina offer.

Det helfranska mötet mellan Gael Monfils och Gilles Simon hade nått tredje sets slut då Monfils gav upp. Servefantomen klagade på smärtor i handleden och kände sig inte förmögen att fortsätta. Till publikens besvikelse tvingades han vifta med den vita flaggan och Simon, som vid avbrottet ledde med 2-1 i set, fick nu en lättare resa än tänkt till kvartsfinalen mot Rafael Nadal.

På damernas sida blev endast 50 procent av matcherna färdigspelade. Värst för alla måste det helt säkert ha känts för Victoria Azarenka. Bulgariskan ledde med 1-0 i set och såg ut att skaka andraseedade Serena Williams när hon var tvungen att ge upp. Anledningen var yrsel, med all sannolikhet framkallad av hettan som uppstår på banan dagtid i Melbourne. I en flod av tårar tvingades Azarenka vinka till publiken och lämna årets Australian Open.

Serena Williams får nu möta Svetlana Kuznetsova som på ett liknande sätt avancerade till kvarten. I mötet med kinesiskan Jie Zheng ledde ryskan med 4-1 i första set då asiatiskan inte kunde fortsätta spela. Ännu ett offer hade skördats och debatten kring huruvida det verkligen är hälsosamt att spela under de förutsättningar som råder i Melbourne i januari kommer fortsätta.

Förhoppningsvis innebär kvartsfinalerna att vi inte behöver se fler utmattade spelare då de flesta matcher nu kommer spelas under de betydligt behagligare kvällarna.

Gael Monfils slår in en stenhård rak forehand

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.