Andy Murray utslagen

En av huvudfavoriterna åkte ut efter fem set mot Fernando Verdasco.


Innan Australian Open inleddes hade de brittiska spelbolagen Andy Murray som favorit. Något som både Roger Federer och Novak Djokovic förundrades över. På måndagsmorgonen visade det sig att de två spelarna hade rätt i sin tveksamhet kring skottens chanser till vinst.

Andy Murray inledde åttondelsfinalen mot Fernando Verdasco precis så som alla hade väntat sig. 6-2 och ena foten var redan inne i kvartsfinalen. Men i andra set höjde sig Verdasco avsevärt samtidigt som Murray agerade allt mer defensivt och hade en urusel forehand. Den 14-seedade spanjoren sprang i från till en enkel 6-1-vinst, men återigen skulle matchbilden ändras i tredje set. Murray kammade till sig och började spela rakare och mer beslutsamt vilket ledde till överlägsen setvinst – 6-1.

Verdasco gav sig dock inte och efter ett break i fjärde akten tog han fighten till ett avgörande femte set. Spelarna höll sin serve upp till 3-3 innan det första breaket kom. Och det var Verdasco som tog det. Murray lyckades aldrig ta tillbaka det tappade gemet och på den tredje matchbollen såg spanjoren till att en av turneringens tre största favoriter fick åka hem.

– Det här är den största matchen i min singelkarriär, säger Verdasco, som vann Davis Cup med Spanien i höstas, till Eurosport.

Andy Murrays sorti innebär att Rafael Nadal ser ut att få en enklare resa än planerat till finalen. Den väntade semifinalen mellan de två essen uteblir nu. För att Nadal går dit finns det nämligen ingen tvekan om så som han spelar nu. Inte ett enda set har världsettan tappat så här långt. Nattens åttondelsfinal mot Fernando Gonzalez vanns med 6-3, 6-2, 6-4 och nu väntar Gilles Simon.

– Jag spelade bra i dag. Väldigt stabilt spel från baslinjen, bra forehands och backhands. Jag höjer mig i takt med att turneringen fortskrider, sade Nadal efter åttondelsvinsten till turneringens hemsida.

Roger Federer ifrågasätter Murrays favoritskap inför Australian Open

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev