Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Fråga Roger vad som hände"

- 27/01/2009, 16:16 -

Världstvåan åt upp Juan Martin del Potro i kvartsfinalen. Tappade tre gem.

Roger Federer är som väntat klar för semifinal i Australian Open. Han krossade argentinaren Juan Martin del Potro som en mygga och tappade bara tre gem – på hela matchen!

– Du får fråga Roger vad som hände. Jag kunde inte göra någonting i matchen. Han spelade som världens bästa, så enkelt är det, sade en uppgiven del Potro till turneringens hemsida.

Juan Martin del Potro är 20 år, men har kropp och utseende som om han vore 28. Trots förra årets jätteklättring på världsrankingen, då han gick från 44:e till nionde plats, hade han inte en suck på tisdagen. Redan i spelargången på väg ut till matchen såg han skärrad ut, och efter några få spelade gem var loppet kört. Federer bröt tidigt argentinarens serve och kunde ta hem första set med 6-3. Andra och tredje setet var löjligt att se. Tolv raka gem gav 6-3, 6-0, 6-0 till schweizaren och sällan har en spelare blivit så utspelad i en Grand Slam-kvartsfinal.

– Skillnaden var stor i slutet. Det var överraskande att vinna med sådana siffror i en kvart i en Slam, speciellt då så många bra spelare är kvar i turneringen, sade Federer.

27-åringen möter nu Andy Roddick i semi. Amerikanen vann senaste mötet mellan de båda, men risken är att det blir en tresetsmatch då också om Roger Federer spelar som i dag.

Så här såg det ut när Federer vann sina tolv första Grand Slams

Skrivet av: