Slagsmål förbjuds inte i NHL

NHLs ombudsman Gary Bettman tycker att alla ska sitta lugnt och fint i båten.


Det har blivit en oskriven regel i hockey att ta av sig hjälmen innan ett slagsmål för att skona varandras nävar. Gör spelarna inte det anses de som "fega".

Don Sanderson spelade hockey i en av kanadas farmarligor OHL. Där slogs han mot en motståndare med hjälmen avtagen. Don Sanderson föll och slog i huvudet i isen. Det var den tolfte december 2008. Några dagar senare –den andra januari 2009, avled han.

Därefter blossade debatten upp igen. Ska slagsmål vara tillåtet i NHL?

Några hävdar att slagsmålen måste upphöra om hockeyn ska komma in i 2000-talet. Andra tror stenhårt att NHL skulle bli farligare utan slagsmålen.

– Vi ska inte inte reagera omedelbart. Vi ska studera saken närmare innan vi bestämmer oss för att göra några ändringar, om vi ska göra några ändringar, säger Gary Bettman, som är ombudsman på NHL.

Slagsmålen fungerar som ett polissystem i rinken. Domaren ser inte allt, men får en spelare en armbåge i hakan anses han som varnad. Om spelaren som armbågat en annan spelare vet att han slipper undan konsekvenser från både domaren och sitt "offer" så kommer det fula spelet fortsätta.

Just nu verkar det som att de kanadensiska sederna håller i sig – och att slagsmålen fortsätter.

Se de råaste NHL-fajterna här:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.