Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Het Williams stoppade helrysk semifinal

Sport | 28/01/2009 08:13

Matchen fick avbrytas när värmen steg över 40 grader.

Serena Williams stoppade en helrysk semifinaluppgörelse i Australian open i tennis i morse. Amerikanskan vann kvartsfinalen över ryskan Svetlana Kutznetsova med 5-7, 7-5, 6-1.

Innan första setet var färdigspelat bröts matchen i en halvtimme då taket på Rod Laver arena stängdes för att temperaturen steg över 40 grader. Williams spelade allt bättre ju svalare det blev.

– Värmen var verkligen en utomkroppslig upplevelse. Det kändes som att jag tittade på någon som spelade i blå klänning, det kändes som att det inte vara jag då det var så varmt där ute, sa Serena Williams till turneringens sajt.

I torsdagens semifinal möter Williams ryskan Jelena Dementjeva, som slog spanjorskan Carla Suarez Navarro med 6-2, 6-2 i sin kvartsfinal.

– Det var en tuff match på grund av värmen. 6-2, 6-2 ser ut som en enkel match, men vi spelade länge, i 1,5 timme, säger Dementjeva.

I den andra semifinalen möts ryskorna Vera Zvonareva och Dinara Safin.

Skrivet av: