Pärson och Lindell-Vikarby på pallen

Damernas VM-genrep, världscuptävlingen i super G i Garmisch-Partenkirchen blev en rejäl svensksuccé.


Vilka åkningar och vilka otroliga tjejer. Damernas VM-genrep, världscuptävlingen i super G i tyska Garmisch-Partenkirchen blev en välbehövlig svensksuccé med tanke på VM som närmar sig med stormsteg. Två av tre pallplatser gick till våra svenska supertjejer. Nu får vi hoppas på att formen håller i under VM i Val d'Isere nästa vecka.

- Jag är på pallen trots att jag gjorde ett dåligt åk. Bra att Jessica åker fort, det lyfter mig och hela laget, säger Anja till SVT Sport.

-Kul att åka idag. Skönt att jag fick visa att framgången i Cortina inte var en engångsföreteelse, säger Jessica.

Anja Pärson blev tvåa, 39 hundradelar bakom Lindsey Vonn, USA, och Jessica Lindell-Vikarby blev trea, 72 hundradelar bakom. Lindell-Vikarby som nyligen tog sin första världscupsseger startade som nummer 16 och var snabbast i mål men bara två hundradelar före Nadia Fanchini, Italien. Men amerikanskan Lindsey Vonn var fullständigt överlägsen och ser nu ut att gå mot sin första världscupseger i super G för säsongen.

Anja Pärson var dock snabbare än Vonn i inledningen av sitt åk men tappade på slutet. När alpina VM inleds i franska Val d'Isere nästa vecka är just super G den första disciplinen som damerna tävlar i.

För resten av våra Super G-tjejer gick det desto sämre. Nike Bent, Kajsa Kling och Frida Körde ur alla tre.

Resultat

1 Lindsey Vonn USA 1:22.16

2 Anja Pärson Sverige 1:22.55

3 Jessica Lindell-Vikarby Sverige 1:22.88

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!