Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lindell-Vikarby vann i Cortina

Sport | 26/01/2009 11:56

Med en vecka till VM fick vi ett rejält formbesked av Jessica Lindell-Vikarby.

Det har aldrig hänt tidigare. Men när det väl gjorde det smällde det ordentligt. Jessica Lindell-Vikarby vann dagens världscuptävling i super-G med evighetslånga 81 hundradelar. Med VM som inleds nästa tisdag har svenskan nu gett en varning till övriga åkare vad som kan komma att ske där.

Segern i Cortina är den första någonsin för Lindell-Vikarby i världscupen och segern var synnerligen rättvis. Svenskan startade tidigt, fick till ett kanonåk och fick se åkare efter åkare komma långt efter henne. Totalledaren och hemmaåkaren från Italien, Nadia Fanchini, gled i mål så långt som en hel sekund efter.

– Det är helt otroligt. Jag hade en bra känsla från start och prickade rätt på allt, säger vinnaren till SVT.

För den riktiga svenskstjärnan Anja Pärson gick det inget vidare. Trots att hennes knä fortfarande inte var helt återställt efter smällen i det senaste störtloppet valde hon att tävla. Det hela slutade halvvägs ner i backen då hon i hög fart hamnade i skyddsnätet och fick avbryta. Turen i oturen var dock att hon klarade sig utan ytterligare skador.

Tvåa i loppet kom österrikiskan Anna Fenninger och trea Andrea Dettling från Schweiz.

Med VM i Val d'Isre om åtta dagar har Sverige helt utan förvarning fått ett madaljhopp i super-G. 24-åriga Jessica Lindell-Vikarby är glödhet.

Lindell-Vikarbys vinnaråk

Skrivet av: