Måndag 10 Maj
Stockholm

De är årets idrottspersonligheter

Och Nigel de Jong - karatemannen.
1 av 5
Och Nigel de Jong - karatemannen. Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX
"Ibra" har varit i hetluften under nästan hela det gångna året.
2 av 5
"Ibra" har varit i hetluften under nästan hela det gångna året. Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
José Mourinho har verkligen vad som krävs.
3 av 5
José Mourinho har verkligen vad som krävs. Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX
Petter Northug - norrmannen som kan prata.
4 av 5
Petter Northug - norrmannen som kan prata. Foto: SCANPIX
Charlotte Kalla har fått en egen staty.
5 av 5
Charlotte Kalla har fått en egen staty. Foto: SCANPIX

Överallt finns det människor som sticker ut lite extra. I dag är det bland annat jultomten som gör det - men eftersom han är så ur form så kan han knappast vara årets idrottspersonlighet. Därför har Nyheter24 tagit tiden och listat de fem - förutom tomten - som stuckit ut mest under hela året.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JORDEN. I dag är det julafton och då ska det firas rejält. För vissa innebär det en underbar julmiddag, för andra kanske det helt enkelt innebär en pepparkaka på kontoret.

Men Nyheter24, vi fortsätter att lista - och den här gången listar vi årets fem idrottspersonligheter. Personer som på ett eller något annat sätt har stuckit ut från mängden, vid fler än ett tillfälle.

5. José Mourinho

Varför ska han finnas med? Jo, för att han är så given. Ingen annan tränare har samma karisma och personlighet som den här kaxige tränaren.

Och kaxig är han, med all rätt dessutom.

Fråga bara Pep Guardiola och Zlatan Ibrahimovic, som fick höra på ett och annat mitt under pågående match.

Eller fråga Inters stenhårde mittback Marco Materazzi vad denne tycker om sin förre tränare.

4. Zlatan Ibrahimovic

Även den här platsen är given för vår svenske superstjärna. Pojken från Malmö har vuxit upp, men det betyder inte att han har blivit mindre stöddig bara därför.

Efter en turbulent tid i Barcelona där han helt klart inte trivdes flyttade han tillbaka till Italien. Men den här gången till Milan.

Det stoppade dock inte honom från att smutstala sitt gamla lag Inter. Han passade dessutom på att toksåga Pep "Filosofen" Guardiola vid varje tillfälle han fick - och han fortsätter även att göra det.

Här passade han dessutom på att såga Milan-legendaren Arrigo Sacchi.

3. Charlotte Kalla

Charlotte Kalla är inte bara en lysande skidåkare. Hon är även fantastisk stjärna och personlighet i klass med de allra mest karismatiska svenska idrottshjältarna.

Hon har till och med fått en staty av sig själv rest i hembyn Tärendö i Norrbotten - något som minst sagt talar om hennes storhet. Sen var kanske inte statyn den vackraste.

2. Petter Northug

Norrmannen som vägrar vara tyst får inte glömmas bort. Vem minns inte Northugs ständiga dispyter med de svenska åkarna? Vem minns inte att han dessutom levererade rätt så ofta?

Men även när det har gått dåligt för honom under slutet av året har han ändå haft självförtroendet på topp.

Ett självförtroende som aldrig verkar kunnas slås ned.

1. Nigel de Jong

Förlåt alla fotbollsälskare, men Nigel de Jong toppar denna lista. Helt enkelt för att han är så ful på planen men även på presskonferenserna där han har vägrat be om ursäkt för sina extremt fula tacklingar.

Holländarens karatespark på Xabi Alonso är ett exempel på en av dessa tacklingar. Men även de stackars benen han har brutit på bland annat Newcastles Hatem Ben Arfa.

Man får ju inte heller glömma att de Jong bröt benet på Stuart Holden under en träningslandskamp med USA strax innan VM.

Det gick till och med så långt så att han kickades från landslagstruppen av förbundskaptenen Bert van Marwijk i ett par matcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela