Och Nigel de Jong - karatemannen.
1 av 5
Och Nigel de Jong - karatemannen. - Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX
"Ibra" har varit i hetluften under nästan hela det gångna året.
2 av 5
"Ibra" har varit i hetluften under nästan hela det gångna året. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
José Mourinho har verkligen vad som krävs.
3 av 5
José Mourinho har verkligen vad som krävs. - Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX
Petter Northug - norrmannen som kan prata.
4 av 5
Petter Northug - norrmannen som kan prata. - Foto: SCANPIX
Charlotte Kalla har fått en egen staty.
5 av 5
Charlotte Kalla har fått en egen staty. - Foto: SCANPIX

De är årets idrottspersonligheter

Överallt finns det människor som sticker ut lite extra. I dag är det bland annat jultomten som gör det - men eftersom han är så ur form så kan han knappast vara årets idrottspersonlighet. Därför har Nyheter24 tagit tiden och listat de fem - förutom tomten - som stuckit ut mest under hela året.


JORDEN. I dag är det julafton och då ska det firas rejält. För vissa innebär det en underbar julmiddag, för andra kanske det helt enkelt innebär en pepparkaka på kontoret.

Men Nyheter24, vi fortsätter att lista - och den här gången listar vi årets fem idrottspersonligheter. Personer som på ett eller något annat sätt har stuckit ut från mängden, vid fler än ett tillfälle.

5. José Mourinho

Varför ska han finnas med? Jo, för att han är så given. Ingen annan tränare har samma karisma och personlighet som den här kaxige tränaren.

Och kaxig är han, med all rätt dessutom.

Fråga bara Pep Guardiola och Zlatan Ibrahimovic, som fick höra på ett och annat mitt under pågående match.

Eller fråga Inters stenhårde mittback Marco Materazzi vad denne tycker om sin förre tränare.

4. Zlatan Ibrahimovic

Även den här platsen är given för vår svenske superstjärna. Pojken från Malmö har vuxit upp, men det betyder inte att han har blivit mindre stöddig bara därför.

Efter en turbulent tid i Barcelona där han helt klart inte trivdes flyttade han tillbaka till Italien. Men den här gången till Milan.

Det stoppade dock inte honom från att smutstala sitt gamla lag Inter. Han passade dessutom på att toksåga Pep "Filosofen" Guardiola vid varje tillfälle han fick - och han fortsätter även att göra det.

Här passade han dessutom på att såga Milan-legendaren Arrigo Sacchi.

3. Charlotte Kalla

Charlotte Kalla är inte bara en lysande skidåkare. Hon är även fantastisk stjärna och personlighet i klass med de allra mest karismatiska svenska idrottshjältarna.

Hon har till och med fått en staty av sig själv rest i hembyn Tärendö i Norrbotten - något som minst sagt talar om hennes storhet. Sen var kanske inte statyn den vackraste.

2. Petter Northug

Norrmannen som vägrar vara tyst får inte glömmas bort. Vem minns inte Northugs ständiga dispyter med de svenska åkarna? Vem minns inte att han dessutom levererade rätt så ofta?

Men även när det har gått dåligt för honom under slutet av året har han ändå haft självförtroendet på topp.

Ett självförtroende som aldrig verkar kunnas slås ned.

1. Nigel de Jong

Förlåt alla fotbollsälskare, men Nigel de Jong toppar denna lista. Helt enkelt för att han är så ful på planen men även på presskonferenserna där han har vägrat be om ursäkt för sina extremt fula tacklingar.

Holländarens karatespark på Xabi Alonso är ett exempel på en av dessa tacklingar. Men även de stackars benen han har brutit på bland annat Newcastles Hatem Ben Arfa.

Man får ju inte heller glömma att de Jong bröt benet på Stuart Holden under en träningslandskamp med USA strax innan VM.

Det gick till och med så långt så att han kickades från landslagstruppen av förbundskaptenen Bert van Marwijk i ett par matcher.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.