Torsdag 21 Okt
Stockholm

Rumänsk landslagsspelare mördad i natt

Marian Cozma angreps av 30 personer när han var ute och dansade med flickvännen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VESZPRÉM, Ungern - Rumänen Marian Cozma, handbollspelare i den ungerska storklubben Veszprém, blev i natt mördad när han besökte krogen i den ungerska staden Veszprém. Cozma knivhöggs två gånger i hjärtat och avled senare på sjukhuset.

Två av Cozmas lagkamrater skadades allvarligt i samband med misshandeln som sägs ha varit oprovocerad. Veszpréms kroatiske målvakt Ivan Pesic höggs i ryggen och läkarna var i natt tvungna att operera bort en av hans njurar. Han höggs när han försökte rädda Cozma som höll som svalt sin egen tunga. Serbiske Zarko Sesum blev allvarligt misshandlad när han försökte hjälpa sina lagkamrater. Han var medvetslös och allvarligt skadad när han kördes till sjukhuset. Läkarna var i natt oroliga då Sesum fått flera sprickor i skallbenet efter den grova misshandeln.

– Sesums skador är allvarliga men inte längre kritiska, sa direktören för sjukhuset i Veszprém.

Enligt polisen var det en grupp på över 30 personer som plötsligt angrep Cozma, som var ute för att fira en lagkamrats dotters födelsedag. Polisen jagade i natt de misstänkta, men allt tyder på att de inte var från Veszprém.

Marian Cozma spelade för Rumänien i Handbolls-VM i Kroatien.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela