Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peer nekas delta i Dubai open

Sport | 15/02/2009 22:39

Israeliska tennisstjärnan Shahar Peer får inte delta i Dubai open.

Israeliska tennisstjärnan Shahar Peer får inte delta i Dubai open som inleds den 25 februari. Orsaken är att Peer nekas inresevisum till Förenade Arabemiraten.

– Det är inte acceptabelt, sade fransyskan Amelie Mauresmo sedan hon vunnit Paris open på söndagen.

– Jag tycker inte att idrott ska blandas ihop med religion, krig eller vad det må vara, fortsatte Mauresmo som fick stöd från flera av världens bästa tennisdamer.

Peer, rankad 48:a i världen, blev den första israeliska spelare som fick delta i Qatar open förra året. Det sågs som en succé, både sportsligt och diplomatiskt.

Men efter kriget mellan Israel och Hamas i Gaza i januari är det mycket svårt för israeler att få visum i arabländerna.

Saken kan få konsekvenser för turneringens framtid på damernas tennis-tour. I WTA:s regler står nämligen att inget värdland kan neka en spelare som kvalificerat sig för tävlingen att delta.

– Vi är mycket besvikna över att Förenade Arabemiraten nekar Peer visum och att delta i turneringen. Vi har diskuterat frågan men låter turneringen spelas den här gången. Vi får se hur vi gör nästa år, säger WTA-tourens Andrew Walker.

Skrivet av: