Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björn Ferry tror inte på något VM

Sport | 18/02/2009 18:55

Svensken uppgiven inför fortsättningen: "För min del är det nog över nu".

Björn Ferry inledde skidskytte-VM uruselt med att komma 41:a och 31:a på de två första loppen. Därefter isolerades han på laghotellet med en befarad förkylning, och några mer lopp i VM tror han själv inte på.

– Jag tror jag är ganska chanslös även till helgen. Och för min del är det nog över nu. Det finns stor risk för det, säger Ferry till TT.

Därmed kommer Björn Ferry inte kunna delta i mixedstaffeten – en distans som han tog guld på 2007 tillsammans med Carl-Johan Bergman, Helena Jonsson och Anna Carin Olofsson-Zidek.

– Värdelöst tråkigt, säger han.

Vad som har orsakat Ferrys svaga form är något oklart. Själv tror han att det beror på en förkylning sedan innan avresan till Sydkorea som inte riktigt försvunnit. Landslagsläkarna gör allt de kan för att få honom tillgänglig för tävling, men inte heller de verkar speciellt optimistiska.

– Han är hängig och trött i kroppen. Vi har gett honom antibiotika i förebyggande syfte, men det ser inte så bra ut, sade Klas Östberg, landslagsläkare, på onsdagskvällen.

30-årige Ferry får nog börja fokusera på resten av världscupen redan nu.

Sveriges enda guld så här långt i årets VM

Skrivet av: