Sverige kan missa herrstafetten

Magnus Jonsson isoleras från skidskyttelaget.


PYEONGCHANG. Sjukdomar kan tvinga Sverige att dra sig ur herrstafetten i skidskytte-VM i Sydkorea. Magnus Jonsson har abrupt insjuknat och tvingas stå över. Det innebär att Sverige endast har tre friska åkare i dagsläget.

– Risken är tyvärr stor. Tråkigt men det är bara att acceptera situationen, säger Mattias Nilsson, till Aftonbladet.

Sverige hade inför VM god chans att ta den första mästerskapsmedaljen i herrstafett sedan OS-bronsen 1992. Nu kommer laget inte ens till start efter att Björn Ferry isolerats och medicinerats med antibiotika mot ett "dåligt allmäntillstånd", enligt läkaren Klas Östberg, vilket också drabbade Carl-Johan Bergman.

– Hotet är stort. Men i värsta fall får vi väl sätta in en vallare, säger förbundskapten Staffan Eklund till Aftonbladet.

De enda friska i dagsläget är Nilsson Bergman och David Ekholm. Jonsson kommer dock ut på en lättare träningsrunda. Nilsson tycker att det är tråkigt om de inte kommer till start.

– Men är ju bara acceptera situationen. Det är dumt att riskera något och köra när man inte är hundraprocentig. Säsongen är ju inte över efter VM, säger han till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!