Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Silver för Sverige i mixstafetten

Sport | 19/02/2009 11:10

Carl Johan Bergman bara sex sekunder från ett stafettguld i skidskytte.

PYONGCHANG, Sydkorea. Sveriges Carl Johan Bergman höll inte hela vägen. Frankrike tog guldet sex sekunder före Sverige som därmed fick silver i dagens mixstafett i skidskytte. Bergman höll dock undan för Tyskland som tog brons.

Svenske Björn Ferry var sjuk och ersattes i dagens stafett av David Ekholm, som i söndags skrällde med en femteplats. I dag körde han återigen ett starkt lopp och kunde tillsammans med Carl Johan, Anna Carin Olofsson-Zidek (ACO) och sambon Helena Jonsson plocka hem en silvermedalj.

– Carl Johan var kall och satte det och det är underbart, säger den andra manliga svenske deltagaren David Ekholm, direkt efter loppet till SVT:s reporter och tillägger att det kändes "gött" att ge sig i väg i dagens lopp.

Med en hängig Carl Johan Bergman och en sjuk Björn Ferry var inte förhoppningarna stora för en svensk medalj under torsdagsförmiddagen. Även efter loppet verkade ACO förvånad.

– Fransyskan var starkare i uppförsbackarna, säger Anna Carin Olofsson-Zidek, som ändå såg sprudlande glad ut för medaljen.

Se bragden på SVT

Skrivet av: