Stockholm

Slutspel i bandy - Edsbyn valde Vänersborg

Så här spelas kvartsfinalerna i bandyslutspelet: Edsbyn-Vänersborg, Sirius-Vetlanda, Västerås-Broberg och Sandviken-Hammarby.


Läs mer

Edsbyn styrde mycket av lottningen i bandyslutspelet. De femfaldiga mästarna vann serien och är favoriter till ett sjätte guld på raken.

– Vi har varit bästa laget under säsongen, men vi ska upp ett snäpp till, sade tränaren Ola Johansson.

Edsbyn förlorade sista elitseriematchen borta mot Vetlanda men hade seriesegern klar sedan tidigare. Som seriesegrare fick Edsbyn möjligheten att välja kvartsfinalmotståndare först, bland lagen som slutade på plats fem till åtta och kunde också välja mellan Sirius eller Sandviken på sin semifinalhalva.

Edsbyn valde Vänersborg i kvartsfinalen och Sirius på sin semifinalhalva.

– Vi gick på tabellen när det gällde Vänersborg. Alla lag har sina kvalitéer men det kändes ändå bäst så. När det gällde Sirius eller Sandviken var det svårt. Vi gick på känslan som vi fick efter att ha diskuterat en del inom laget, sade Edsbyns tränare Ola Johansson.

Edsbyn får dock klara sig utan spelmotorn Per Hellmyrs i första kvartsfinalen, han fick grovt matchstraff i matchen mot Vetlanda. Hellmyrs är avstängd minst en match.

– Han tyckte själv inte han var värd det efter ett snack med domaren men det är inte mycket att göra åt det nu. Man bemöts olika av olika människor. Hellmyrs tyckte själv han var lugn och konstruktiv men fick se det röda kortet direkt, sade Johansson.

I grupp B är Västerås och Sandviken favoriter att nå semifinal. Lagen möttes i sista omgången och Sandviken vann på bortais med 4-3. Västerås valde som tvåa och tog Broberg medan Sandviken som tabellfyra fick ta Hammarby som var enda lag kvar.

Semifinalerna, grupp A: Edsbyn-Vänersborg och Sirius-Vetlanda (speldagar 28/2, 2/3, ev 5/3). Grupp B: Västerås-Broberg och Sandviken-Hammarby

(speldagar 1/3, 3/3, ev 5/3).

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av tre. Vänersborg, Vetlanda, Broberg och Hammarby inleder hemma, andra och eventuell tredje match på bättre placerade lags hemmais. Semifinalerna avgörs i bäst av fem matcher.

Finalen spelas lördagen den 21 mars på Studenternas i Uppsala.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.