Razak Omotoyossi knuffade till Martin Hansson och fick syna det röda kortet.
1 av 4
Razak Omotoyossi knuffade till Martin Hansson och fick syna det röda kortet. - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
Michael Svensson gjorde comeback som spelare på söndagen och kan vara redo för startelvan inom kort.
2 av 4
Michael Svensson gjorde comeback som spelare på söndagen och kan vara redo för startelvan inom kort. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic poserar med supercupbucklan.
3 av 4
Zlatan Ibrahimovic poserar med supercupbucklan. - Foto: Andy Wong / AP
Nani blev matchhjälte i Community Shield.
4 av 4
Nani blev matchhjälte i Community Shield. - Foto: Jon Super / AP

Helgsummeringen: Fotboll, fotboll, fotboll

Säsongerna i England och Italien tjuvstartade samtidigt som det var full omgång i allsvenskan. Klart att helgen enbart handlade om fotboll.


Här startade ligorna

Holland: Andreas Isaksson släppte in tre mål för PSV Eindhoven när de föll med 3-1 borta mot Rasmus Elms AZ Alkmaar. Ola Toivonen spelade hela matchen för PSV, men blev mållös.

Frankrike: Paris Saint-Germain har kastat Qatarmiljoner omkring sig under sommaren (bland annat 400 miljoner för Javier Pastore) men det blev ändå förlust mot lilla Lorient på hemmaplan med 0-1 efter mål av Julien Quercia.

Tyskland: Förra säsongen var de nära på att åka ur, men i år började det bra för Borussia Mönchengladbach när de besegrade självaste Bayern München borta på Allianz Arena. Belgaren Igor de Camargo blev matchens enda målskytt.

Världens fotbollsälskare fick ett smakprov av vad som väntar i Premier League när Manchester United och Manchester City drabbade samman i Community Shield på söndagen. Och som vanligt blev det dramatiskt.

Portugisen Nani har ryktats vara på väg bort, men lär ha säkrat sin plats i truppen i och med gårdagens prestation. Två mål, ett i den 94:e minuten, låg bakom Uniteds 3-2-seger över den ljusblå lokalkonkurrenten inför 77 000 åskådare på Wembley. På lördag inleds Premier League.

Zlatan supercupvinnare i "Fågelboet"

På andra sidan jordklotet var ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic aktuell genom ett mål när Milan besegrade ärkerivalen Inter med 2-1 i supercupderbyt. Matchen spelades i Kinas huvudstad Peking, på den från OS 2008 kända arenan "Fågelboet".

I sammandrabbningen mellan de båda italienska jättarna visade också Inters Wesley Sneijder sin klass när han knorrade in en frispark till 1-0. Samtidigt ryktades han vara klar för Manchester City, något den engelska klubben dementerat. Även United ska vara allvarligt intresserade av holländaren.

Halmstad tog blott andra segern

Här hemma var det en hektisk helg för alla de som följer allsvenskan. Helgens höjdpunkter, på gott och ont, var Halmstads målsuccé mot Norrköping som gav blott andra segern för året.

Publiken bjöds på nio mål när HBK vann med 5-4 på Örjans Vall på söndagen - i en match där till och med Joe Sise lyckades sätta två baljor. Och assisterande tränaren och före detta Premier League-backen Michael Svensson hoppade in på stopptid.

Kaos i Södertälje

Den största snackisen från helgens allsvenska matcher är annars Syrianskas kollektiva hjärnsläpp mot Helsingborg. Nyförvärvet Razak Omotoyossi låg ner på planen i hopp om att HIF skulle spela ut bollen. När så inte blev fallet stämplade Ahmet Özdemirok ned bollförande spelare och blev utvisad. Omotoyossi knuffade till domaren Martin Hansson och fick även han syna det röda kortet.

Argast av alla var dock managern Özcan Melkemichel, som blev uppvisad på läktaren och efter matchen sa att han "skiter på svensk fotboll". Matchen? Den vann gästerna efter att Peter Larsson satt 2-1 på stopptid mot Syrianskas nio man.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!