Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Edsbyn mot sjätte raka SM-finalen

- 12/03/2009, 03:40 -

Edsbyn slog Sirius med 7-2 i tredje semin - nära sjätte raka SM-finalen.

Efter två jämna semifinaler besegrade Edsbyn Sirius med 7-2 i den tredje och tog ett stort steg mot sjätte raka SM-finalen.

Edsbyn leder nu med 2-1 i matcher.

– Vi hittade lite nya ytor som jag tror vi kan fortsätta använda, säger Edsbyns storskytt Joakim Hedqvist.

Sirius visade under första halvtimmen upp ett riktigt betongförsvar. Hemmaspelarna körde fast gång på gång. Men när Sirius drog på sig två utvisningar i tät följd efter en dryg halvtimme blev det sprickor i den vitskrudadade försvarsmuren. Joakim Hedqvist krutade in 2-1 från 25 meter och målgesten visade att han var mycket nöjd.

– Bättre att skjuta än att åka in i högen av spelare och få kontringar mot oss. Visst var det lite frustrerande i början, Sirius spelade ju som ett handbollslag, säger Hedqvist.

Kort efter ökade Edsbyn till 3-1 via en frislagsvariant och det tvingade Sirius att anfalla i andra halvlek. Det gav Edsbyn mer ytor och Hans Andersson hittade en delikat passningsväg fram till Hedqvist efter 54 minuter. I friläge ökade Hedqvist till 4-1 och matchen var i praktiken avgjord. Edsbyn hade sedan full kontroll.

– Totalt sett gjorde vi en bra match, det finns några detaljer att rätta till men vi hittade ytor som vi ska kunna fortsätta använda, säger Hedqvist.

För egen del var det skönt att få göra mål igen, jag hade ju inte gjort något i de första semifinalerna. Som forward är det viktigt att göra mål men jag tyckte också att jag kom med mer i spelet, sade Hedqvist.

Sirius Andreas Eskhult såg ut att ha skakat av sig förlusten redan när han gick av isen.

– Det blir så här ibland. Vi orkade inte riktigt. Nu får vi någon extra dags vila och det är inte fel. Det blir säkert en häftig match på Studenterans på lördag, säger Eskhult.

Vinner Edsbyn i Uppsala på lördag är laget klart för sjätte raka SM-finalen.

Skrivet av: