Lördag 23 Okt
Stockholm

Västerås och Sandviken till SM-semi

Säsongen är över för Hammarby Bandy. Sandviken vann även den andra kvartsfinalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Säsongen är över för Hammarby Bandy.

Sandviken vann även den andra kvartsfinalen och får därmed möta Västerås i SM-semifinalen.

Men semiplatsen ordnades först efter en rysare.

Hammarby kvitterade Saiks ledning på Jernvallen till såväl 2-2, 3-3 och 4-4, men i den tredje övertidsminuten tog tränaren Stefan "Lillis" Jonsson och spelarnas säsong abrupt slut. Sandvikens Daniel Mossberg hittade en lucka i försvaret och passade mycket vackert fram doldisen Markus Wedin, som slog in 5-4-bollen.

För Hammarbys del blev säsongen därmed ett misslyckande, speciellt med tanke på att de fick tillbaka fyra spelare - däribland de nyblivna världsmästarna Stefan Erixon och Olov Englund - från den ryska ligan men inte lyckades ta sig förbi det första slutspelshindret.

Om det var deppigt hos de grönvita var det betydligt muntrare hos Sandviken, som därmed fortfarande har chans på sin andra raka SM-final. Veteranen Magnus Muhrén - nu kvitt sina ryggproblem - gjorde två av målen.

I den andra kvartsfinalen hade Västerås inga som helst problem att besegra ett till synes ointresserat Broberg på hemmaplan. Efter 5-0 i halvtid slutade matchen 8-0. Jonas Nilsson blev tremålsskytt.

Semifinalserien mellan Västerås och Sandviken inleds på söndag, medan Edsbyn möter segraren av torsdagens avgörande match mellan Sirius och Vetlanda på lördag.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela