Rolig Norge-historia för Kolgjini

- 14/03/2009, 18:38 -

Lutfi Kolgjini gillar Norge.

När svenska V75 kördes på Momarkens travbana i Mysen tog Jägersrokusken tre segrar och en andraplats.

– Jag börjar gilla det här landet bättre och bättre, sade Kolgjini och skrattade.

Det största smilet kom efter vinsten med Turnaround i Gulddivisionen. När Kolgjini passerade mållinjen kunde han belåtet se stallkamraten Paul November (Johnny Takter) ta andraplatsen.

– Det här en enorm prestation av Turnaround. Först galopperade han i första sväng och sedan fick han trava utvändigt om ledaren sista varvet. Men jag har starka hästar som gillar långa upplopp som det är här på Momarken, sade Kolgjini.

Bjuder tillbaka

Turanaround svarade för lördagens prestation. Det var imponerande att se hur han pressade sig förbi ledande favoriten Maid For Tag över upploppet och här har "Ludde" en ny häst för den högsta eliten. På väg dit är kanske även Joel Cortina som vann den sista V75-avdelningen på fina 1.14,9 över medeldistans. Kolgjini forcerade sin häst till ledningen efter 700 meter och drog sedan i hårt tempo.

– När jag får ledningen så brukar jag bjuda tillbaka genom att dra undan och inte köra någon taktik, kommenterade han.

Han valde samma segerrecept med Minos Vang som var mycket stark i den andra V75-avdelningen.

Svenskarna dominerade

Kolgjini var som vanligt i händelsernas centrum av flera anledningar. I V75-4 orsakade han en omstart med I'm A Billion Face. Stoet blev sedan alltför hetsigt och Kolgjini valde att inte starta.

– Hon blev alldeles snurrig efter omstarten så jag valde att köra ut. Men omstarten var dock helt felaktig, jag störde ingen konkurrent. Jag har fått böter för två omstarter i dag och båda är helt fel, anser jag.

Svenskarna dominerade som väntat V75-tävlingarna och norskfödda hästar har svårt att hävda sig. På kallblodssidan är dock den norska bredden överlägsen den svenska. Det visade sig också i V75-1 där Grinstad Jan med Geir Vegard Gundersen tog en snygg spurtseger före längre ledande Jubel Sture. Storfavoriten Odins Kjempe fastnade i rygg på ledaren och i ett desperat försök att komma loss på upploppet störde Tor Wollebaek en konkurrent och diskades för trängning som tvåa.

Skrivet av: