Torsdag 13 Maj
Stockholm

Obama tippar basketslutspel

Så här går det i samtliga matcher enligt världens mäktigaste man.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Barack Obama är en upptagen man: det är finanskris i USA, Ryssland verkar inte svara på USA:s nedrustningstrevare, det är oroligt i Pakistan och Nordkorea provskjuter långdistansrobotar. Ändå tog sig Obama tid att komma med en omfattande tips inför det kommande slutspelet i den amerikanksa collegeligan i basket. Den fria världens ledare tror på Louisville, North Carolina, Memphis och Pittsburgh i år.

– Oklahoma, de har årets spelare, men de går på typ sju spelare, och jag tror de börjar bli slitna. Jag tror fortfarande att Duke– många skickliga linjespelare – helt enkelt inte har de muskler som krävs, säger Barack Obama till ESPN medan han fyller i sitt tips.

– Jag tror att Blair kommer att käka upp dem, fortsätter Obama, syftandes på Pittsburghs DeJuan Blair.

Anledningen till att intervjun blev av är en intervju som ESPN:s Andy Katz gjorde med Obama i oktober. Då lovade Obama att tippa slutspelet om han skulle vinna presidentvalet.

När "the final four" - semifinalerna – börjar kommer Barrack Obama att befinna sig i Europa.

– Vi kommer att se det, men det kommer förmodligen att gå klockan två på natten där vi befinner oss, säger Barrack Obama till ESPN, enligt ABC som har fått en förhandstitt.

Andy Katz är imponerad över Obama basketkoll.

– President Obama tippade som en sportfan, inte som en politiker. Han visste mycket om lagen och hade till och med koll på de senaste skadorna i lagens som är med, säger Katz till ESPN.

Se Obama spela basket:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela