Lördag 8 Maj
Stockholm

Efter pallplats ser Olsson mot OS

Anna Olsson slutade trea i Slottssprinten, bakom Majdic och Saarinen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tredjeplatsen i Slottsprinten gav Anna Olsson en bra känsla - inför OS nästa år.

– Det betyder jättemycket att jag är med där uppe, sade Olsson.

På herrsidan var det bara norskt på pallen.

Det är drygt tre år sedan Anna Olsson vann OS-guld med Lina Andersson i lagsprint i Turin. Känslan efter segern sitter fortfarande kvar och efter tredjeplatsen i Slottssprinten i Stockholm, i skidornas världscup, blickar Olsson mot OS-sprinten i Vancouver nästa år.

– Det är huvudmålet för mig, jag drömmer om att få ta med mig en medalj hem, sade Olsson.

Och hon tror redan nu att hennes chanser är goda där.

– Banan i Vancouver är jättefin. Man ska kunna den banans alla moment och jag är stark i alla parter, det kommer att gynna mig.

I onsdagens klassiska sprint kunde det ha tagit slut redan i kvartsfinalen. Olsson och Lina Andersson kom för långt ut i en kurva och krokade i varandra, men efter en stark upphämtning på Slottsbacken kunde Olsson knipa en direkt semifinalplats.

– Jag trodde att jag skulle vurpa där, det var riktigt nära. Men upploppet passar mig bra här och det här var jätteroligt, på hemmaplan och allt, sade Olsson, som dock inte har chans på en topplats i årets världscup.

Majdic drar ifrån

Slovenskan Petra Majdic vann damernas final, trots att hon ramlade i kvartsfinalen. Det gick från helvete till himmel, jag tror aldrig att jag har ställt mig upp så fort.

– Den gula ledartröjan ger mig mer energi, normalt kan man inte komma ifatt igen, sade Majdic, som vann före Aino Kaisa Saarinen från Finland.

Segern innebär att Majdic drar ifrån lite i den totala världscupen, men i helgen väntar avslutningen i Falun och hon vill inte ta ut segern i förskott.

– Det kommer att blir väldigt intressant. Världscupen kommer att avgöras på söndag, inte tidigare tyvärr, sade hon till TT.

Jönsson fyra

På herrsidan var det som vanligt norrmännen som dominerade. I finalen blev Emil Jönsson som ende svensk omåkt av tre rödklädda innan han själv kom i mål som fyra.

– Jag åkte hit för att vinna, men det är egentligen inte logiskt med tanke på att jag hade 40 graders feber för en vecka sedan. Jag är ändå nöjd, man vill alltid slå norrmännen men i dag var de för starka, sade Jönsson.

Vann gjorde Johan Kjölstad, före John Kristian Dahl, och Eldar Rönning.

Deras landsman Petter Northug leder fortfarande den totala världscupen, knappt före Dario Cologna från Schweiz. Bland övriga svenskar nådde både Charlotte Kalla och Jesper Modin B-finalen i Stockholm, och slutade totalt åtta respektive elva.

– Jag är jättenöjd, men i tävlingarna i Falun kommer jag att ha ännu bättre chans. Formen känns bra, säger Kalla.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela