Bengtsson nobbar världscupfinalen

- 22/03/2009, 18:47 -

Rolf-Göran Bengtsson väljer att nobba avslutningen i USA.

Både Helena Lundbäck och Rolf-Göran Bengtsson har kvalat in till världscupfinalen i Las Vegas.

Men bara en av dem - Helena Lundbäck - kommer att åka.

Rolf-Göran Bengtsson väljer i stället att nobba avslutningen i USA.

Helgens världscupkval i holländska s-Hertogenbosch gav inga toppresultat ur svenskt perspektiv. Det kvittar dock, såväl Helena Lundbäck som Rolf-Göran Bengtsson kan kvittera ut biljetter, något som alltså bara en av de två landslagsryttarna väljer att göra.

Bengtsson förklarar varför han väljer att stå över tävlingen nästa månad.

– Den passar inte Quintero La Silla som jag gjort världscupkvalen med och Ninja La Silla är helt enkelt inte kvalad till finalen.

I stället fick Casall La Silla chansen att bli finalhäst. Det blev dock två nedslag i världscupklassen och en 29:e plats. Rolf-Göran Bengtsson gör bedömningen att hästen inte är riktigt mogen att gå en världscupfinal än.

– Han fick en chans här, men det är inte rättvist vare sig mot Casall, eller mig själv att, göra den långa resan till USA för att rida om en hedrande tiondeplats.

Världscupfinalen är en viktig tävling för mig, men vet jag redan från början att jag inte kan vara med och slåss om en topplacering är det bättre att avstå.

För att få vara med i finalen måste hästen ha gått minst ett världscupkval under säsongen. Ninja La Silla fick vila efter OS-silvret i höstas och när han var tillbaka på tävlingsbanorna var det för sent att få in ett världscupkval i planeringen.

Helena Lundbäck ser däremot fram emot världscupfinalen:

– Jag är superladdad, säger hon.

Hon får dock sällskap av ytterligare två svenska ekipage. På lördagen kvalade Jan Brink och Minna Telde till dressyrens världscupfinal.

Skrivet av: