Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer drar till Abu Dhabi

- 01/01/2009, 17:57 -

Siktar på att ta tillbaka förstaplaceringen i världsrankingen.

Roger Federers rygg är hel igen. Efter en säsong som till stora delar förstördes av skadan siktar nu Federer på att ta tillbaka "sin" förstaplats på världsrankingen. Förra årets OS-guld och seger i US Open ska överträffas. Och det startar i Abu Dhabis uppvisningsturnering där även hans ärkefiende, världsettan Rafael Nadal, kommer att delta. Så börjar tvekampen igen.

– Jag ser fram emot turneringen, som arrangeras för första gången, och hela den kommande säsongen. Jag har många utmaningar framför mig. Att möta dom, arbeta hårt och göra mitt allra bästa är det som gör att jag älskar mitt jobb så mycket, säger den ödmjuke schweizaren till nyhetsbyrån AP.

Turneringen i Abu Dhabi ger vinnaren 250 000 dollar. Men det är fler än Federer och Nadal som vill och kan lägga beslag på pengarna. Startfältet består av världens bästa tennisspelare, däribland Andy Murray, Nikolay Davydenko, Andy Roddick och James Blake. Toppseedade Rafael Nadal och Roger Federer är redan klara för semifinal. De andra två platserna bestäms av vinnarna mellan Nikolay Davydenko/ Andy Roddick och Andy Murray/James Blake.

Skrivet av: