Charlotte Kalla frisk - stordåd väntar

- Hon har stadigt blivit bättre och bättre, säger förbundskaptenen Magnus Ingesson.


Charlotte Kalla drabbades av förkylning bara dagar inför starten av Tour de ski. Efter en vecka i sjuksängen är Tärendö-åkaren nu friskförklarad.

– Hon har stadigt blivit bättre och bättre. Hon ska vara igång och träna nu, kanske redan i kväll (läs torsdag), säger skidlandslagets förbundskapten Magnus Ingesson till TT.

Kalla vann Tour de ski i fjol sedan hon i den avslutande klättringen i slalombacken passerat finskan Virpi Kuitunen med en tempoväxling som redan blivit en klassiker. I år följer hon tävlingen via tv.

– Hon tycker att det har varit roligt att titta på. Kanske hade hon blivit frustrerad av att inte kunnat vara med om hon blivit frisk snabbt men dunderförkylningen däckade henne så hon har sagt att det känts okej. Men tv-bilderna skapar nog lite sug att komma tillbaka.

Kallas stora mål för säsongen är VM i Liberec i februari. Därför kommer hon med stor sannolikhet att missa Idrottsgalan senare i januari för att träna och tävla sig form. Samtidigt sägs det att hon är rädd för en ny pusschock la Peter Settman. Det sägs att Settmans bakterier var orsaken till att Kalla blev sjuk och missade viktiga delar av säsongen.

Se när Settmans bakterier hoppar över till Kalla

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!