Sandelin jämför bland annat muslimer med nazister.
1 av 3
Sandelin jämför bland annat muslimer med nazister. - Foto: © BildbyrŒn STR - COP 95 - SWEDEN ONLY*** BETALBILD *** / © Aitor Alcalde
Golfaren säger också att muslimer är "de största rasisterna i modern tid".
2 av 3
Golfaren säger också att muslimer är "de största rasisterna i modern tid". - Foto: AP/TT
Hans nuvarande klubb Stockholms golfklubb står inte bakom hans uttalanden men har inte tagit något beslut om det får några konsekvenser.
3 av 3
Hans nuvarande klubb Stockholms golfklubb står inte bakom hans uttalanden men har inte tagit något beslut om det får några konsekvenser. - Foto: Daniel Nilsson/Bildbyrån

Jämför muslimer med nazister – rasistattack från svensk golfstjärna

En av svensk herrgolfs bästa spelare någonsin – Jarmo Sandelin, 47 – är i blåsväder. Det efter att ha uttryckt dussintals rasistiska åsikter om muslimer på Facebook.


"Vad är det för fel på Muslimer?? Vilka jävla kräk ju mer man fördjupar sig desto mer fruktansvärda är de..." (sic). 

Så skriver den före detta proffsgolfaren Jarmo Sandelin på sin Facebooksida – och det är bara en av många kränkande och raljerande åsikter. 

47-åringens åsikter har nått ut på sociala medier. Framför allt på Twitter genom SVT:s sportjournalist Johan Kücükaslan.

Sandelin å andra sidan räds inte att måla ut muslimer som "de största rasisterna i modern tid". Han jämför även muslimer med nazister.  


Kritiken mot honom och hans åsikter lät inte vänta på sig.

Sandelin, som har tagit fem Europatour-segrar och deltagit i Ryder Cup en gång, tävlar sparsamt nuförtiden men är medlem och bär Stockholms golfklubbs färger. 

– Vi som ideell idrottsförening gör ingen skillnad på människors olika etnicitet och religionstillhörighet, säger klubbchefen Bert Johansson till Nyheter24 och fortsätter:

– Sandelin har uttryckt det han har uttryckt privat och vi som ideell förening står inte bakom det.

Kommer det att bli några konsekvenser för Sandelin?

– När vi har hela bilden klar för oss, vi har inte läst allt som han har skrivit, så får vi se om det blir en styrelsefråga eller om det lämnas utan åtgärd.

Nyheter24 har försökt nå Jarmo Sandelin under dagen, men utan resultat.

LÄS MER:

Elitföraren: "Skulle inte förvåna mig om det snart är fler invandrare än svenskar i Sverige"

Förening försvarar SD-sponsring: "Självklart ska alla få ha reklam"

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Sandelin kastas ut ur golfklubben?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Sverige mot Ungern igen i EM

1 timme sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

2 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

2 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

idag 15:42
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.