Lugi tillbaka i vinnarspåret

Lugi klättrade en placering.

Efter fyra raka förluster bröt Lugi trenden när man på söndagskvällen besegrade Hammarby med 27-24 i handbollens elitserie. Hammarby hade till en början greppet om matchen och ledde med 16-12 inför andra halvlek. Väl där var dock Lugi bäst och kämpade sig både i kapp och förbi.

Segern innebar att Lugi klättrade en placering, till femteplatsen, samtidigt som Hammarby ligger kvar som sjua.

I söndagens tidiga match vann Guif mot Redbergslid efter ett jätteryck i andra halvlek. Efter en jämn första akt kunde Guif - med Mathias Tholin i spetsen - göra sex raka mål på fyra minuter och gå upp till en 27-20-ledning, som gästande Redbergslid aldrig kunde hämta in.

Matchen slutade till sist med Guif-seger 39-33 vilket betydde att Guif höll sig kvar på fjärdeplatsen.