Virus hotar Fredrikssons VM-chanser

Mathias Fredrikssons chanser att ta en plats i skid-VM har fått sig en ny törn.


Mathias Fredriksson har äntligen fått en förklaring till varför skidåkningen stämt så dåligt hittills på säsongen. Men i stället för att lösa problemet kastar svaret ytterligare grus i maskineriet i hans jakt på en VM-plats.

– Provsvar visar att jag bär på ett körtelvirus som hämmar prestationsförmågan rejält, säger Fredriksson till Skidförbundets hemsida.

Han kommer den närmaste tiden att fortsätta med lättare träning, men när han kan vara tillbaka i skidspåren för fullt är osäkert.

– Det är omöjligt att säga hur lång tid Mathias får dras med viruset. Det kan ta kort tid och det kan ta lång tid. Vi vet inte. Nya prov kommer att tas den närmaste tiden, säger landslagsläkaren Magnus Dyborn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

1 timme sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

1 timme sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

3 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

3 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.