Swanseas bollkalle fixade ett rött kort till Eden Hazard.
1 av 4
Swanseas bollkalle fixade ett rött kort till Eden Hazard. - Foto: Sky Sports
Atlético Madrids bollkalle visade ingen respekt för årets Guldbollen-vinnare.
2 av 4
Atlético Madrids bollkalle visade ingen respekt för årets Guldbollen-vinnare. - Foto: Futbol Mundial
Skål!
3 av 4
Skål! - Foto: Myregularface
Joachim Löw – petarnas petare.
4 av 4
Joachim Löw – petarnas petare. - Foto: gifhumiliation.com

8 bollkallar som stulit showen från stjärnorna

Det är inte varje dag, men ibland är bollkallarna det man kommer ihåg mest från matcherna. Här är åtta exempel.


1. Hazard ser rött

Chelsea ligger under borta mot Swansea. Bollkalle lägger sig på bollen, och Eden Hazard gör allt för att få fram bollen. 


Bildkälla 

Bollkallen har sett sina beskärda del fotboll och vet precis hur han ska bete sig för att få domaren på sin sida. Hazard belönades med ett rött kort.


Bildkälla 

2. Ronaldo stöter på Madrids kaxigaste bollkalle

Det var i ett av många Madrid-derbyn förra året. Real Madrid låg under med 2–1 borta mot Atlético och hemmalagets bollkalle gör allt för att hjälpa sitt lag. Det kan dock ha haft motsatt effekt, då just Cristiano Ronaldo kvitterade till 2–2 i matchens slutskede. 


Bildkälla 

Bollkallen fick även böter av Atlético Madrid.

3. Pungsmäll på Loumpoutis

Inte nog med att Tottenham vid den här tiden ledde matchen med 4–0, Anorthosis mittfältare Konstantinos Loumpoutis får tuff behandling av hemmalagets bollkalle. Tottenham vann tillslut med 6–1.

Bildkälla 

4. Blixtsnabb vid nätet

I semifinalen mellan Rafael Nadal och Roger Federer i Australien Open visar en bollkalle på en riktigt imponerande plockhandske. Konststycket följdes av applåder från arenans publik.


Bildkälla 

5. Joachim Löw har tråkigt under Tyskland-Holland

I EM-matchen mellan Tyskland och Holland 2012 tycktes tyskarnas tränare Joachim Löw inte kunna låta bli att gå fram och peta till bollkallens boll.


Bildkälla 

Löw är ju känd som en petare av rang.


Bildkälla 


Bildkälla 

6. Joe Harts ilska

Är man bollkalle bakom Englands landslagsmålvakt Joe Hart gäller det att vara snabb fram med bollen, speciellt om England ligger under. 


Bildkälla

7. Novak Djokovic verkar vara en skön kille

Ska man vara bollkalle verkar det som att man ska hålla sig nära Serbiens tennisstjärna Novak Djokovic.


Bildkälla 

8. Bollkallen med kollen

I förra månadens match mellan Kina och Saudiarabien var Kinas målvakt tvungen att rädda en straff för att tillslut ge Kina vinsten. Målvakten frågade bollkallen bakom mål åt vilken håll han skulle slänga sig och bollkallen levererade. Målvakten tackade för tipset och bollkallen ryktas även ha blivit inbjuden till en träning med Kinas landslag. 

Bildkälla 

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.